Armando Lungu, inspiratia “Nicio zi fara sport”

1. NZFS: Suntem curiosi sa aflam care este citatul preferat al unuia dintre cei mai indragiti antrenori personali si instructor de cycling&fitness.

AL: Nicio zi fara sport

2. NZFS: Dar cartea, felul de mancare si piesa muzicala preferate?

AL: Tata bogat, tata sarac, de Robert T. Kiyosaki; Somon cu orez basmati si spanac; Sia – Chandelier.

3. NZFS: Sa trecem acum si la lucrurile serioase. De ce ai ales sa faci sport si nu o alta meserie?

AL: Cred foarte mult in destin, iar atunci cand in ziua in care te-ai nascut tatal tau iti aduce cadou o minge de fotbal si iti da numele celebrului Maradona, viitoarea cariera iti este deja decisa.
De mic copil am fost foarte activ, mama abia ma convingea sa intru in casa, arma ei sigura erau clatitele, dulcele pe care il iubesc si azi. Mai tarziu am urmat cursurile liceului sportiv, am avut o perioada in care am activat intr-un club sportiv ca fotbalist, iar cand a venit momentul alegerii facultatii pe care sa o urmez Facultatea de Educatie Fizica si Sport a fost singura optiune la care m-am gandit. Imi aduc aminte ca prietena mea de la acea vreme era indecisa in privinta drumului educational universitar, insa la mie mi-a fost foarte usor. Cred ca imi ca ADN-ul meu este format din 99% gene de sport.

4. NZFS: Cum arata o zi din viata ta? In afara de sport, ce iti mai place sa faci?

AL: Ma trezesc la 6.00 – 6.30 A.M., spartan pentru unii, insa sportul inseamna disciplina si educarea vointei, inainte de muschi. Imi prepar un smoothie si …

5. NZFS: Nu era in plan intrebarea, dar daca tot ai amintit de smoothie, care este mixul tau preferat?

AL: Fulgi de ovaz, pudra proteica – o cupa, 1 banana congelata, fructe de padure congelate. Este un mic dejun care imi da energia necesara pentru prima parte a zilei care este compusa din: antrenament la sala (pentru mine), antrenamente cu clientii, clase de cycling sau fitness, deplasare intre sali.
Pranzul il iau de obicei acasa, prefer sa imi gatesc eu – pentru asta voi primi sigur cateva zeci de cereri de prietenie noi – sau daca nu am foarte mult timp la dispozitie, comand ceva, in 99,9% dintre cazuri este sigur un fel de mancare sanatos.
Dupa pranz si pana seara destul de tarziu se repeat programul din prima parte a zilei.
M-ai intrebat care este viata mea dupa sport, ei bine imi place sa citesc, sunt un mare cinefil si un impatimit al jocurilor pe playstation.

6. NZFS: De ce “Nicio Zi Fara Sport”?

AL: Este raspunsul pe care l-am dat o intrebare acum ceva vreme, insa imi dau seama ca de fapt este modul meu de viata, este un indemn pe care il dau celor care imi cer sfatul, este felul in care ii pot inspira si motiva pe cei din jurul meu.
Platforma niciozifarasport.ro este un prim pas spre a face si altceva in afara de sport, vor urma proiecte interesante, insa las timpul si mai ales piata sa ma ghideze in luarea deciziilor antreprenoriale.

dsc05106

7. NZFS: Ce le spui celor pe care ii antrenezi atunci cand simti ca ii lasa puterile si mai ales motivatia.

AL: Depinde de la caz la caz. Sunt clienti cu care pot sa fortez limitele si care trec de pragul critic, cu altii insa trebuie sa ma retrag putin, sa ii las sa constientizeze ca pot mai mult. Am avut clienti cu care a trebuit sa punem punct antrenamentul intr-o anumita zi pentru a reusi sa isi revina si sa isi regaseasca motivatia pentru care au inceput sa lucreze cu mine, dar mai ales cu propriile constrangeri.
Uneori sunt autoritar, o fac insa spre bine oamenilor cu care lucrez, sunt acolo in sala pentru ei, pentru a-i ajuta sa-si schimbe stilul de viata, nu doar aspecttul fizic. In cei peste 6 ani de experienta ca personal trainer si instructor am avut peste 150 de clienti carora le-am insuflat din pasiunea mea pentru sport si multi dintre ei sunt in continuare foarte activi.

8. NZFS: Ce i-ai sfatui pe cei care amana inceperea unei activitati sportive? Care ar fi cel mai bun start?

AL: Sa inceapa antrenamentele cu cineva care are o pregatire in domeniul sportiv, altfel isi pot face mai mult rau, se pot accidenta. Sa inceapa spontan, niciodata pe 1, in ianuarie, la inceput de saptamana sau de luna. Sa inceapa usor si cu antrenamente care le fac placere.

9. NZFS: Promit ca este ultima intrebare, ce reprezinta tatuajele?

AL: Este o intreaga filosofie in spate, pe scurt insa reprezinta viziunea mea asupra vietii: religie, familie, principii.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *