Copiii au nevoie zilnic de 3 ore de activitate fizica

Potrivit guvernului finlandez, copiii ar trebui sa faca miscare cel putin 3 ore pe zi, astfel parintii sunt sfatuiti sa isi incurajeze copiii sa isi cultive hobby-urile si interesele care presupun activitate fizica. Finlanda este cunoscuta ca fiind una dintre putinele tari in care copiii au un tonus fizic bun ceea ce se rasfrange si asupra performantelor academice.

Ministrul finlandez al Educatiei si Culturii, Sanni Grahn-Laasonen, sustine ca activitatea fizica contribuie la cresterea gradului de fericire al copiilor si in acelasi timp le dezvolta acestora abilitatea de a interactiona social. Autoritatile finlandeze se gandesc si la schimbarea curriculei astfel incat sa fie introduse pana la 3 ore de educatie fizica si mai multe activitati in aer liber. De asemenea, sunt gandite masuri prin care sa fie introduse modalitati noi de predare si organizare a clasei, cum ar fi renuntarea la scaune si birouri pentru a le permite copiilor sa se miste si in timpul procesului de invatare. Finlanda ar fi prima tara care ar face conexiunea intre activitatea fizica si metodele traditionale de invatare, mai ales ca tinerii finlandezi sunt dornici sa faca mai multa miscare la scoala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca adolescentii si copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 17 ani ar trebui sa practice zilnic, cel putin o ora, activitati sportive de intensitate moderata. Aceeasi organizatie afirma ca includerea in rutina zilnica a mai mult de o ora de sport va avea beneficii asupra sanatatii si in viata adulta. (Sursa: http://www.bbc.com/news/world-europe-37306818 )

Nicio zi fara sport sustine acest concept si va prezenta in articolele urmatoare activitati fizice pe care copiii le pot face, sporturi de echipa, jocuri care presupun miscare.

Sursa foto: http://www.smudgetikka.com

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *